Kedves Kisbaba Napló, Gabi.


A múltkor kérdeztem tőletek lombik utáni fekvésről. Volt pár válasz, amit köszönök a többi anyukának és neked is.
Sajnos a helyzet nem túl rózsás és nem pozitív teszttel végződött. Leírom röviden, ha nem baj. Rövid protokollos lombik. Menzesz első napjától fél ampulla Gonapeptyl naponta, majd 3.naptól 150 egység Gonal F is. 5. naptól pedig ezek mellé még jött 2 adag Menopur. a 9. napig volt így, aztán a Menopur csökkent 1-re. A 13.napon Menopur és Gonapeptyl 1-1, Gonal F-ből pedig 75 egység. Aztán a 14.napon este 10-kor az utolsó (vééégre!) szúrás, 1 ampulla Ovitrelle. 16.nap, hétfő, reggel 7 óra, punkció.


Szomorú üzenet egy lombikon átesett olvasónktól!Fura, magam is meglepődtem, mennyire nyugodt vagyok. Én voltam a harmadik. Elég gyorsan kiütött a csodakoktél, a mosolygós orvos kérdését még vettem, de válaszolni már nem tudtam neki. Aztán ébredés után hamarosan jöttek a jó hírrel, 16 petesejt lett. (húha-a netes bönészésből valami rémlett, sok petesejt – hiperstimuláció….)
11-kor utasításokkal ellátva indultunk haza. Akkor még semmit nem érzetem. Aztán délután olyan pocakom lett, mint aki a 6.hónapba jár. Elég kellemetlen volt, de túléltem.


Szerdán kellett telefonálni. A 16 petesejtből 9 nagyon szépen embrió lett, másnap 10-kor “randevú”. Az embriológus megmutatta őket, beszélgettünk. Aztán a nagy kérdés: beleegyezünk a kettő visszahelyezésébe? Előtte napokat agyaltunk rajta, de végül én döntöttem. (lehet rosszul) Nem mertem vállalni a kettőt. Az ikerterhesség veszélyei….(persze, tudom, hogy abból lehetett volna 2, 1, vagy egy sem) Koraszülés, és ezek veszélyei, vagy visszatartás, hetek a kórházban…és nekünk már vagy gyerekünk, akit megkímélnék ezektől, ha lehet. Így 1 került beültetésre. Az embriológus is azt mondta, hogy mivel van már egy gyerekünk, nagyobb az esélye a sikeres beültetésnek. Azt mondta nagyon kedvesen, ami elsőre fura volt, hogy akkor a többi 8 GYEREKET kettesével csomagolva fagyasztják, ha a későbbiekben szükség lenne rájuk.


Transzfer után 3 óra oldalt-hason fekvés után haza jöhettem. 2 napot ágyban töltöttem, csak wc-re keltem fel. A harmadik naptól már párszor felkeltem a szokásos wc járaton kívül is 5-10 percre. Aztán letelt az egy hét. Kicsit bátrabban mozogtam már. De a remény csak 11 napig élt. Elkezdtem vérezgetni. Az amúgy sosem pontos menzeszem most nem 35-40 napra jelentkezett, hanem 30-ra. Hétfő reggel. Meddőségi központ. Az orvosom műtőben van egész délelőtt.  Leküldtek laborba. Délután, mikor visszatelefonáltam közölték, hogy ez sajnos nem sikerült, 1,5 a hcg. Szóval semmi. Következő menzesz első napján jelentkezzek, és kezdhetjük a FET-et.


Szörnyű volt. Annyira bíztunk a sikerben. Bíztunk, pedig tudtuk, hogy az esély csak 35%. Tudtuk, mert aláírtuk a papírt.
És a sikertelenség sokkal-sokkal rosszabb, mint az ezt megelőző időszak.
A lelkem darabokba hever. Tudom, hogy van aki évekig él apró reményekkel, és a sokadik beültetés vagy még az sem hoz csodát az életükbe. Mi csak most kezdtük…..Március 20-án.
És nyilván küzdeni fogunk a sikerért. Hogy meddig? Ameddig kell. Ameddig szükséges. Ameddig a lelkem nem adja föl..

Előző cikkBíborka anyukánk szüléstörténete
Következő cikkKórházi fertőzés miatt vették ki a méhét