Forrás: The Washington Post

Budapesten is történt már hasonló eset, de az ilyen incidensek mindig elképesztik az embert. Már önmagában az indulat és agresszió ilyentét való megnyilvánulása is borzalmas, hiszen kinek van joga ahhoz, hogy rátámadjon bárkire? Főleg, ha a célpont egy szoptató anyuka – egy nő, aki eteti a kisbabáját.

Hirdetés

A mostani eset Amerikában történt, egész pontosan Toringtonban (Connecticut), egy Target nevű szupermarketben (angol nyelven beszélő olvasók gondolom most ráncolják a homlokukat). Jessie Maher az étkezőrészen szoptatta a babáját, mikor egy férfi odalépett hozzá, és ráförmedt, undorítónak nevezte azt, amit csinál, és visszatérítést követelt az étteremtől. A dolgozók és néhány vásárló természetesen megvédte a nőt.

Nyugodj meg, minden rendben van. Nincs joga ezt csinálni. Van egy baba a kezedben. Ez egy gyönyörű pillanat, ha nem tetszik neki, elmehet.” – mondta egy ismeretlen nő.

Maher megköszönte nekik a segítséget, és még később a Facebookon is közzétett az incidensről egy bejegyzést, melyben ezt írja:

Azért, mert etetem a gyerekemet,…  ez az ember megőrült, remegek

A videót már több millióan látták azóta, és a többségük kiáll a nő mellett. Később Maher megmagyarázta, miért szoptatta meg a kicsit az áruházban:

Úgy döntöttem, hogy nyíltan szoptatom a gyerekemet ahol, amikor csak kell, ha éhes. Nem takarom el melleimet, nem szégyellem, hogy mire vannak teremtve.

Mindenki vonja le a saját következtetését, hogy igaza van-e vagy sem, de ne felejtsük el, hogy a babának is kell ennie, ha megéhezik, vagy így vagy úgy. Lehet, hogy néha félretehetjük a saját önérzetünket, és előtérbe helyezhetjük azokét, akik sokkal gyengébbe és tehetetlenebbek nálunk (a saját pasiját szoptató nő esete már más kérdés :-)).

Forrás: The Washington Post

Hirdetés