természetes császármetszés
Forrás: Bors

Amerikában már nagyon népszerű a szülés új módszere: a természetes császármetszés. A lényege – akárcsak az eddig ismertnél – az, hogy az orvosok bemetszést ejtenek az anya hasán és méhén, ám ahelyett, hogy hirtelen kiszedjék belőle a kisbabát, inkább hagyják, hogy a természetes szüléshez hasonlóan egyedül küzdje ki magát a világra. Az anyuka természetesen kap érzéstelenítőt, ám mindvégig ébren van és követheti az eseményeket.

Hirdetés

Miután az orvosok megejtették a vágásokat, segítenek a kicsinek megtalálni a kivezető utat, de aztán hagyják, hogy ő maga küzdje le az akadályokat. Ez állítólag egy sokkal nyugodtabb és kevésbé megterhelő folyamat mind az anya, mind a baba számára, ám a hagyományos császármetszés ellenére erősebb kapcsolatot tud kialakítani a picivel az anya már a kezdeti pillanatokban.

Sarah Saunders a saját tapasztalatéról osztott meg egy videót a YouTube-on. Véleménye szerint annak, aki nem tudja természetes módon világra szülni a babáját, ez a legjobb alternatíva. Vannak, akik elszörnyedtek a felvételek láttán, de többen támogatják a fiatal anyukát és magát a módszert.

Forrás: Bors

Hirdetés