A koronavírus járvány nagyban nehezíti meg mindenkinek az életét, nem kivétel ez alól a szülészet sem. Szigorú szabályokat kell betartani ahhoz hogy  a járvány biztosan megfékezhető legyen. Azonban vannak esetek amikor a hozott intézkedések nem teljesen felelnek meg a normálisnak.  Az apás szülés valójában

Hirdetés

Abban a szerencsés vagy inkább szerencsétlen helyzetben voltam hogy a járvány ideje alatt vártam babát. Nem volt teljesen zökkenőmentes időszak. A vizsgálatokra is nagyon körülményes volt bejutni, sőt voltak vizsgálatok amik el is maradtak. Azonban az igazi nehézség a szülés előtti héten következett be. 40. hétben jártam , amikor NST vizsgálatra mentem, mint minden vizsgálat előtt , most is végeztek rajtam koronavírus gyorstesztet. Pozitív lett. Azonnal bentfogtak. Külön orvosi csapatra volt szükség a szülés levezetéséhez. 

Azt mondták maximum 3 órát hagynak vajúdni, ha addig nem lesz baba , császáros lesz. Az orvosok tetőtől talpig védőruhában voltak, az egész szülés olyan volt mint egy horror film.

Abszolút nem olyan volt, mint amilyennek mindig is képzeltem.

 Nagyon féltem , mert nem tudtam mi fog következni. Az események egyik pillanatról a másikra követték egymást, arra sem volt időm hogy felfogjam, anya leszek.

Két és fél órát vajúdtam , mire a kisfiam a kezemben lehetett, volna. Ugyanis csak ránéztem , és elvitték , 10 napra Szegedre.  Engem pedig két óra múlva hazaküldtek lábadozni. Nem törődve azzal hogy bármi komplikáció felléphet a szülés után.Egyszerűen csak kitettek és mehettem házi karanténba. Ahol tíz napig raboskodtunk a férjemmel, a babánk pedig tőlünk távol , nélkülünk töltött tíz napot. Az ő tesztje negatív lett.

Ez a vírus megfosztott életem legszebb és legfontosabb élményétől, elvette a babámat rögtön a szülés után, nem ölelhettem magamhoz. Elvette az esélyét annak hogy átérezzük a szülés mélységes és gyönyörű oldalát.

Hirdetés