Szüléstörténet az első várandósságom felejthetetlen élményéről: A várandósságról röviden annyit, hogy nagyon izgalmas (mivel első), örömteli és „gond” nélküli volt. Viszont…a 32. hetes ultrahangon kiderült, hogy a Mi kisfiúnk farfekvéses és valószínűleg császármetszéssel jön világra (ez az egyik amit semmiképpen nem szerettem volna) és hiába vetettünk be mindenféle praktikát, beszélgetést vele, nem volt helye forgolódni, mert csak a pocakom volt, mivel csak 5 kg-ot szedtem fel így hát elfogadtam.

Hirdetés

Aztán teltek a hetek. Szeptember 25-re voltam kiírva. Csütörtöki nap volt. Aznap még Nst-re és vizsgálatra is kellett mennem. Teljesen zárt volt a méhszáj. Mivel betöltöttük a 40 hetet, így hétfőn 29-én be kellett feküdnöm a kórházba. Aznap a felvételkor sem volt változás. Tomi nem sietett kifelé . Másnap a viziten az orvossal már alkudoztam, hogy hétvégére szeretnék Babát.  Kettő indító infúzió után csütörtökön eldőlt, hogy pénteken beindítják. Azután, hogy végigsírtam a napot, mivel zárt méhszájjal és azzal a tudattal, hogy úgyis műtét lesz, mire várunk?? Éreztem is, hogy magától nem fog kibújni. Eszter Anyukánk örömteli szüléstörténete

Péntek reggel 7:30-kor bekötötték az infúziót a szülőszobán. Ott volt Apa és a Szülésznő Barátnőm, aki a szabadnapján bejött, hogy velünk lehessen. Természetesen a többi szülésznő és orvos mellett. Hozzáteszem, nem fogadtunk orvost, és így is nagyon jó szakembereket fogtunk ki. Nagyon jól éreztük magunkat, 10 perces fájásokig ment az oxytocin infúzió, azután leállították és már csak az aneszteziológus orvosra vártunk. Ha nem mondja a szülésznő, hogy ezek a fájások, nem is tudtam volna, rosszabbra számítottam.

Délután 14:00-kor eljött a Mi időnk. Felvittek a műtőbe. Akkor kezdtem el félni. De a kíváncsiság még mindig nagyobb volt. A műtét fájdalmas volt, éreztem, hogy valamit „matatnak” a hasamnál. És negyed óra múlva az orvos felemelte a paraván fölé az én kicsi Babámat! 3480 g és 56 cm! Csöndes volt és csupa víz, a sokáig úszkálástól a hasamban.

Eszter Anyukánk örömteli szüléstörténete

Kivitték felöltöztetni és pár perc múlva hozták is vissza. Angéla szülésznő odatette a fejemhez, hogy megpuszilgassam. Tomi „mosolygott” – nagyon cuki volt – én pedig sírtam, meg sem tudtam szólalni. Tamara – a szülésznő barátnőm – végig fotózott. Műtét után a postoperatív őrzőben töltöttem az éjszakát, Tomit 3 óránként hozták hozzám. Szoptatni nem tudtam, mert kicsit lusta volt és az én mellem sem volt tökéletes hozzá (ez a másik, amit viszont nagyon szerettem volna).

Eszter Anyukánk örömteli szüléstörténete

Másnap lekerültem a Gyermekágyas osztályra, ahol egy szobában lehettünk. A szoptatás továbbra sem ment, segítséget sem kaptam a nővérektől, csak a fejéshez.  Estig minden rendben volt a Babával, aztán éjjel hátravittem az Újszülött osztályra mivel nagyon fáradt voltam és fájt a műtét helye. Az egyik nővér aranyos volt – nyugodtan vigyem hátra. Hajnalban hozza a másik nővér, hogy „nem bírnak vele”, álljak neki fejni! Aztán később megint hátra kellett vinnem mert wc-re kellett mennem (hashajtó tea). Hajnalban közli velem a nővér, hogy ki kellett mosni a gyomrát, mert hányt. Vasárnap már nem is volt velem, mert megvizsgálták, vért vettek és magas volt a gyulladásfaktor a vérében….vártak estig és akkor jött a szörnyűség.

Át kellett szállítani Gyerekosztály Újszülött részlegére. Azt az éjszakát nem kívánom senkinek! Hétfőn átmehettünk hozzá látogatni. Egy napig volt inkubátorba, utána kihelyezték kiságyba. A diagnózis: Újszülöttkorra jellemző fertőzés. Antibiotikumos kezelést kapott 7 napig. 10. napon jöhetett haza hozzánk, de nagyon hosszú, végeláthatatlan 10 nap volt. Legborzasztóbb dolog az ápolók közti nem összetartás és rossz kommunikáció, ami rajtunk csapódott le és az, hogy az orvos és ápolók csak azt hajtogatták, hogy „fertőzés”. Nem magyarázták el az aggódó szülőknek, hogy honnan? hogyan? Stb…. Amit egészségügyi dolgozóként sajnos tudom, hogyan lehet…..


DE! Ez már a múlt és van egy csodálatos, egészséges 5 hónapos kisfiúnk: Tamás Richárd.
Köszönöm, hogy leírhattam és hogy elolvassátok”

Eszter Anyukánk örömteli szüléstörténete

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..