A kép illusztráció

Megannyi szép szüléstörténet elolvasása után lassan-lassan én is eljutottam addig, hogy leírjam a sajátomat.

Hirdetés

Kezdem az elején. 2010. november elején megbeszéltük apával hogy akkor abba hagyom a gyógyszert és hogy jöhet a trónörökös.
Úgy voltunk vele hogy ez azért úgyis időbe telik, mivel elég sokáig szedtem a gyógyszert és mivel pajzsmirigy problémáim is vannak, mondta a doki hogy nem valószínű hogy elsőre összejön.

Hát tévedtünk. 2010. 12. 17-én csináltam egy tesztet mivel nem jött meg, nem voltam rosszul, semmi nem jelezte hogy terhes lennék, egy nagyon halvány 2 csíkos tesztet sikerült azért produkálni.
Mivel a munkahelyemen voltam amikor elkészült a teszt, így azonnal hívtam apát hogy úgy néz ki hogy érkezik a kis manó. Meg is lepődtünk mind a ketten, hogy ennyire gyorsan.

3 nap múlva csináltam még egy tesztet ami már nagyon erős 2 csíkkal rendelkezett.

Ekkor kezdtem el keresni dokit. 1 hét múlva kaptam időpontot a dokimhoz aki megvizsgált és megállapította hogy 6 hetes terhes vagyok, 2 hét múlva menjek vissza mert addigra már lesz szívhang.
Amikor megláttam a kis babocskát rögtön kicsordult a könnyem ez a legjobb érzés a világon.

    1. 20-ra írt ki a doki.

Eljött a szenteste, mivel nem vagyunk babonásak így bejelentettük a nagy hírt, hogy jön az első unoka, másnap jött a nagy család karácsonyi ebédre, nagymama unokatesók és mindenki, elmondtuk nekik i,s mire kiderült hogy párom unokatesójánál is jön a baba ők már akkor 10 hetesek voltak. Nagymama nagyon örült hogy szinte egyszerre 2 dédunoka jön.

Eltelt a karácsony majd jött a hideg zuhany, elkezdtem barnázni, azonnal hívtam a dokit aki mondta menjek be egy ultrahangra. Megvizsgáltak, mondták minden rendben, már van szívhang csak mivel ikreknek indult akkor kezdett el fölszívódni a másik petezsák, menjek haza piheni.

Minden rendben ment semmi gondom nem volt a 16.héten megcsináltattuk a kombinált tesztet aminek rossz lett az eredménye, na onnantól kezdve minden hétre jutott valami. Majd ultrahangon kiderült hogy agyi oldalkamra tágulatunk van, megcsináltatok a négyes tesztet aminek már tökéletes lett az eredménye. Az agyi oldalkamrákat hetente ellenőrizték nem javult a helyzet egyik héten nagyobbak voltak másik héten kisebben a kamrák, mondta a dokim menjek el genetikára. Én már addigra teljesen ki voltam idegileg. Minden nap zokogtam hogy most akkor mi lesz.

 

Elmentünk genetikára ekkor voltunk 21 hetesek ott minden áron magzatvíz mintát szerettek volna venni, majd közölték hogy 5 hét mire meg van az eredmény de akkor már nem lehet semmit csinálni. Eldöntöttük párommal hogy akkor ezt a vizsgálatot kihagyjuk mivel már semmin nem változtat az eredmény.

Majd másnap elmentünk 4D ultrahangra a Kleopátra házba hogy azért láthassuk a mi kis kincsünket aki már akkor is izgalomba tartott minket. Egy nagyon kedves hölgy volt a sonográfus aki megnyugtatott minket hogy biztos nincs baja a babának mert nagyobb oldalkamra tágulatot is látott már és makk egészséges baba született. Kicsit nyugodtabban haza mentünk, következő héten mentünk ismét ultrahangra ahol mondta a doki hogy menjünk egy magzati szív ultrahangra is.

 

Elmentünk oda is mondta a doktornő hogy a baba egyik szívbillentyűje nem zár rendesen és visszafolyik neki a vér, egy hónap múlva menjünk vissza kontrollra. Már teljesen ki voltam mondtam mi jöhet még.

Minden héten ultrahang, nem múlt a kamra tágulat.

El telt az egy hónap vissza mentünk szívultrahangra hála a jó égnek a kicsi szívbillentyűje helyre jött minden rendben vele.

Na egy gond legalább megszűnt, egy kicsit megkönnyebbültem.

De ott volt még a kamra tágulat mondta a doki hogy csináljunk egy toxoplasma vizsgálatot lehet az a ludas már másra nem tudtunk gondolni.1 hónap múlva megjött az eredmény semmi fertőzésem nem volt az egész terhesség alatt. Így reménykedtünk hogy semmi gondot nem okoz a kamra tágulat itt már voltam 30-32 hetes.

Megbeszéltük a dokival hogy császár lesz mivel agyvérzést kaphat a pici a szülés közben normál szülés esetén. Mondtam hogy oké, én az egész terhesség alatt mind a két verzióra fölkészültem így nem ért váratlanul a dolog, megbeszéltük hogy akkor a 39.40.héten lesz a császár.

Szépen jártam tovább az ultrahangokra hetente, mellette végig dolgoztam nagy nyári melegben minden nap bejártam BKV-val.

35 héten itthon maradtam hogy akkor most már csak home office leszek és csak hetente egyszer megyek be az irodába.

Hála a jó égnek a munka helyem nagyon jól tolerálta a terhességemet.

36.hét 2 napos voltam mikor kellett menni a szokásos vizsgálatra, megbeszéltük a dokival hogy azon a héten pénteken megyek NST-re a kórházba.

Minden rendbe volt a vizsgálat alatt doki megnézte a méhszájat és a méhnyakat mondta teljesen zűrt ebből nem lesz kora szülés. Pénteken találkozunk NST-n. Mondtam oké.

Aznap elég erőteljes hidegfront érkezett, éreztem valami nem kerek elmentünk még vásárolni a Brendonba meg nézelődni mert még nem vettünk bababútort.

 

Mondtam Apának hogy menjünk haza mert le akarok feküdni nem voltam jól.

Elég korán lefeküdtem vacsora nélkül aludni, hajnal 3-kor fölébredtem hogy pisilni kell ezen nem lepődtem meg mert ugye ez terhesség alatt normális. Majd végeztem fölálltam de még mindig folyt valami belőlem, mikor rádöbbentem hogy ez bizony a magzatvíz. Elkaptam egy törölközőt és besétáltam apához a hálóba hogy akkor ébredjen én megyek megfürdök ő kapja össze a cuccokat mert hogy elfolyt a magzatvíz édesen megkérdezte hogy biztos mondtam hogy tuti vagy egy este alatt elfelejtettem hogy kell pisilni.

Autóba be irány a kórház nem volt se fájás se keményedés, de mivel tudtam hogy császár lesz így nem is izgultam csak egy kicsit.

Beértünk 10 perc alatt föl a 8-ra fölvették az adatokat majd hívtak egy szülésznőt ő fölkísért a 9.re a szülőszobára. Megvizsgált hozta a borotvát amire nem volt szükség mert a fürdés alatt beiktattam egy gyors karbantartást.

Majd hívta a dokimat hogy jöjjön be, ő is megért 4.30-ra meg is lepődött hogy mit keresek ott. Mondtam gondoltam hogy megnézem a kórházat éjszaka még úgy se voltam

Megkaptam az infúziót katétert párom végig ott volt velem minden ment a maga útján.

Majd mondták hogy mivel 1 hónappal előbb érkezik a pici így azonnal viszik a Pic-re inkubátorba hát eltört a mécses én csak zokogtam.

6-kor elvittek a műtőbe megkaptam az érzéstelenítést aranyoska voltak mert mindent szépen elmagyaráztak abszolút nem fájt.2011.07.21. 6.29 perckor megszületett az én gyönyörű kisfiam 2780g és 48cm.

Ahhoz képest hogy kora szülött lett nem volt olyan picike azonnal fölsírt. Megmutatták adhattam neki egy puszit és vitték is megmutatni apának és a pic-re ott 1 hetet töltött inkubátorba.

Ez nagyon rossz volt mert addig nem szoptathattam és a kezembe se vehettem. Mivel szépen elfogadta a folyadékot így 1 hét után kikerült az inkubátorból és elkezdhettük a szoptatás tanulását, de mivel nem igazán volt tejem és o pedig elég sárga volt nem akart szopizni. Valamint nagyon hozzá szokott a cumisüveghez.

Még bent voltunk egy hétig próbálkoztunk folyamatosan és kínlódtam a fejéssel de nem akart beindulni a tejem.

Haza jöhettünk 2 hét után itthon is fejtem mellette tápszereztünk hogy azért mégse éhezzen. Sajnos egy egész napos fejéssel jött le 70-90ml így 1 hónap után föladtunk és maradtunk a biztos tápszernél. Mivel nem akart cicizni így azért elég nehéz volt csak fejni, illetve elég sikertelen. Ő így teljesen tápszeres baba lett.

1 hónapos volt mikor mehettünk az amerikai útra az idegsebészetre hogy megnézzék az oldalkamrákat megállították hogy minden rendben van, itt értek véget a rémálmok.

Egy nagy kő leesett a szívemről, most már 7 hónapos az én kis királyfim és makk egészségesen kúszik mászik.

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .