A szülők egyik legrosszabb rémálma, hogy a szülés után nem a saját gyermekét kapja meg a szülőszobán. Sok kórházban – ahol szinte futószalagon jönnek világra a kisbabák a csere könnyen előfordulhat. A szülők persze érzik, hogy valami nem stimmel, de biztosat csak a DNS vizsgálat tud mondani. Ahhoz pedig sok idő kell.

Hirdetés

Indiában két évvel ezelőtt több baba is született egy napon egy helyi kórházban. Az eset mindennapos volt. azonban az egyik anya nem volt biztos abban, hogy saját gyermekét tartja a kezében. Férje csak később kezdte elhinni amit az asszony folyamatosan mondott neki, hogy nem a saját gyermeküket nevelik.

A férfi ekkor felkereste a kórházat a panaszával, de segítség helyett elküldték a kétségbeesett apát. A hatóság segített neki végül megtalálni azt a családot, akivel együtt szült a felesége.

A másik házaspárnak levelet írtak, amiben leírták a félelmeiket. Először gyanakodva fogadták a feltevést, de később rájöttek igazuk lehet.

A DNS teszt pedig bebizonyította, hogy valóban felcserélték a két babát a kórházban. A hivatalos procedúra azonban hosszú időt vett igénybe. A babákból időközben két éves kisgyerekek lettek.

Így a szülők- bár tudták, hogy nem a saját gyereküket nevelik- nem cserélték vissza a piciket. Azt mondták a kötődés már kialakult köztük.

Forrás: The Guardian

Hirdetés