2140_6_1363168585

A horoszkópelemzés komoly tudomány, már ősidők óta jelen van az életünkben, hiszen már évezredek óta figyelik meg az emberek a csillagokat. Régen ez a tudás a műveltebb, tanultabb réteg sajátja volt. Sokszor az egyház birtokolta ezt a tudást, melyen keresztül a népet akár félelemben is tarthatta.

Ismerős történet, hogy az egyházfők ismerték a csillagok állását, mozgását, így tudták előre kiszámolni egy esetleges napfogyatkozás idejét is. Ezzel a népet félelemben tartották.

Napjainkban már nem a félelemkeltés a csillagok mozgásának megfigyelése. A horoszkóp nagyon sok mindenre választ ad. Megtudhatjuk, hogy miben vagyunk erősek és miben gyengék. Milyen lehetőségeink vannak pénzügyi téren, milyen családi élet vár ránk. Persze a horoszkóp arra mutat rá, amire képesek vagyunk, ezt meg is kell élnünk. Azonban amit írnak a csillagok, azt meg tudjuk szerezni az életben.

Természetesen itt a teljes horoszkópelemzésről beszélek és nem a napi újságokban is megtalálható horoszkópról, mert az csak a szórakoztatást szolgálja.

Általánosságban:

A horoszkópelemzéshez ismernünk kell az adott időpontban álló – 10 égitestet, 12 házat, és 12 állatövi jegyet.

Az égitestek, melyek végighaladnak az állatövön bolygóknak nevezzük, holott ez nem igaz. Hisz a Nap például nem bolygó, hanem csillag, és nem is halad végig az állatöveket, hanem egy helyben áll. A Föld forog. Mivel azonban a Földről nézzük a csillagos eget, így jellemezzük egyszerűen a mozgását.

A bolygóknak különböző hosszúságú időre van szükségük, hogy végighaladjanak egy-egy állatövi jegyen.

  • A Hold – 2,25 nap
  • A Nap – 1 hónap
  • A Jupiter – 1 év
  • A Plútó – 20 év

Ezért lehetséges, hogy egy azon évben született emberek rendelkezhetnek azonos képességekkel, lehetőségekkel- de ez mozgatja a világot- hisz a tömeghatás érvényesül.

A Szűz (augusztus 23 – szeptember 22)

Bevezetésként annyit írnék, hogy ezek a jellemzések általánosak. Hisz minden ember teljes horoszkópjában jelen van az összes állatövi jegy- de persze nem mindegy melyik házban, nem mindegy a születés pillanatában melyik bolygó állt az adott jegyekben. Ezek mind, mind befolyásolják az adott személy jellemét. Az Aszcendens is különleges. 35 éves kor fölött már inkább az Aszcendens jegyének tulajdonságai jelennek meg az ember jellemében.

szuzA Szűz jegyhez kapcsoljuk a Merkúr bolygót, ami a tanulás, a tudás és a kommunikáció bolygója is.

A Szűz a föld elem jegye. Ezáltal nagyon stabil, merev sokszor akár rugalmatlan is lehet. Nagyon kiszámítható és óvatos. Alapot teremt, de nehéz megváltoztatni, ezért nagyon lassú.

A Szűz jegynek nagyon fontos a rend, főleg a külső rend. Nagyon ritka, hogy egy szűz jegyű ember, ne legyen érzékeny a környezetében a rendre- persze ez a többi bolygóállástól is függ.

Erre a jegyre jellemző a spórolás, a mazochizmus. Elmélyül az adott, számára érdekes dolgokban. Ha valami érdekli, akkor azt tűzön vízen át meg akarja tenni.

Nagyon jellemző rá a hűség- mind érzelmek, mind munka terén- nehezen vált. Ha magasabb pozícióban van, akkor megkövetel dolgokat, nagyok az elvárásai a környezetével szemben- akár otthon is.

A Szűz alapszabálya, hogy óvatosnak kell lennie, semmit nem szabad elmulasztania. Feladata a rendteremtés, a kiegyensúlyozás.

Ha a numerológiát nézzük, akkor a Szűz száma az 5-ös. A hivatás síkján ide tartoznak a komoly, elmélyülést jelentő munkák: Orvos, ápoló, közalkalmazott, tudós.

A Szűznek figyelnie kell a vékonybél, és a hasnyálmirigy szervekre- ezek érzékenyebbek lehetnek. Persze maguk a betegségekre való fogékonyságot egy másik bolygó – a Szaturnusz- elhelyezkedése adja meg a teljes horoszkópban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .