Egy angol szerzőpáros neve alatt jelent meg az a gyerekkönyv, ami olyan témákat feszeget, amiről nem szívesen beszélünk a kicsiknek.
Olyan életbevágóan fontos kérdésekre kaphatunk választ a segítségével, hogy hányszor pukizunk életünk során, vagy hány liter taknyot nyelünk le évente.

Hirdetés

A 16 oldalas könyv, ami minden “fontos” dolgot illusztrál, nemrégiben jelent meg hazánkban, a címe pedig “Az igazán undi testkönyv”. A könyv címe hűen tükrözi annak mondanivalóját, hiszen kakival, pisivel, fülzsírról és hányásról olvashatunk a remekműben.

forrás: Bors
forrás: Bors

A szerzők célja az volt, hogy a kicsik is felvilágosultak legyenek ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, hiszen lehet még a szülő sem tudja például, hogy a pisivel régen szájat öblítettek, vagy azt, hogy a takony tüsszentéskor akár 65 km/h – val is száguldhat az orrunkból.

A kakitípusok boncolgatása után arra is felhívják a figyelmet, hogy nem szabad visszatartani a hányást, és világrekord kakihosszról is beszámolnak.

A Bors megkeresett egy gyermekpszichológust, Baky Ildikót a kiadvánnyal kapcsolatban, aki ezt nyilatkozta:

“Kis­sé furcsa, hogy egy ilyen könyv született. Ezekről a dolgokról a felnőttek nem nagyon beszélnek, de az óvodások kíváncsiak, és természetesen rákérdeznek. Vi­szont hamar tisztába kerülnek velük, ebből kifolyólag nem biztos, hogy van létjogosultsága egy ilyen műnek.”

Hirdetés