A babát váró nők, egyik legnagyobb félelme, hogy nem tudják majd szoptatni a gyermeküket. Természetesen az anyatejnél nincs jobb táplálék a kisbabák részére, de sajnos előfordul, hogy az anyuka minden erőfeszítés ellenére sem tudja szoptatni a gyermekét. A tápszer ilyenkor igen csak jó szolgálatot tesz, mivel megvédi a gyermeket az éhezéstől, kiszáradástól. Manapság sajnos azt tapasztaljuk, hogy a szoptatás melletti anyuka tábor nagyon szélsőségesen gondolkodik. Legtöbbjük szerint ha nem tudsz szoptatni, azt jelenti nem tettél meg mindent a gyermekedért, a szoptatásért.

Hirdetés

Kezdetben még lelkesen segítenek, aztán ha mégsem megy a dolog, akkor támadóvá válnak a tápszeres táplálás ellen.

-Ne adj neki pótlást, legyen állandóan cicin

-Olyan hogy kevés vagy rossz minőségű tej nem létezik

-Nem vagy elég kitartó, nem baj ha sír egész éjjel a gyerek

és társaik.

Pedig minden anyának szive joga eldönteni, hogy mikor adja fel, és fordul egy látszólag, de csak látszólag könnyebb megoldás felé. Ugyanis sokkal könnyebb egy gyermeket testünből táplálni, mint éjnek idején tápszert melegiteni, folyamatosan sterilizálni, a gyermek megnyugtatásásról már ne is beszéljünk. Az anyukák egyharmada szoptatás nehézségekkel küzd, vagy egyáltalán nem tud szoptatni.

Gyermekek ezrei nőnek fel tápszeren, és azon kívül, hogy 1 éves korukig egységesebb a fejlődésük, semmi hátrányt nem szenvednek. Nyilvánvaló, hogy a tápszerben nincs meg az a mennyiségű immunvédő anyag mint az anyatejben, de gyermekünk egészsége korán sem csak ettől függ. Gyönyörű és egészséges gyermekek nőnek fel tápszeren is, és nem lesznek semmiben másabbak az anyatejes babáktól. Ha már ugyérzed mindent megtettél, és mégsem működik, ne félja tápszertől. Nem leszel sem rossz, sem felelőtlen anya tőle. A lényeg a gyermek, akit táplálni kell, hogy fejlődjön, hogy erős és egészséges fecsegő, tipegő váljon belőle.

Hirdetés