A szoptatás egy teljesen természetes dolog, mégis sokan fennakadnak azon, ha valaki nyilvános helyen csinálja – vajon mit szólnának ahhoz, ha kiderülne, hogy a baba nem is azé az anyukáé?

A pisilés is, mégsem csinálom nyilvánosan.

Nos igen, ez a téma rendkívül érzékenyen érint egyeseket. Érdekes, hogy semmilyen más természetes folyamat nem képes akkora feszültséget generálni két ember között, mint a szoptatás – különösen, ha nyilvánosan csinálják.

Korábban olvashattunk már arról, hogy egy nagynéni szoptatott meg egy kisbabát, vagy hogy egy rendőrnő megszoptatott egy talált kisbabát (a férjét szoptató nő esete most nem tartozik ide 🙂 ). A dolog érdekessége, hogy a “Szolgálunk és Védünk” szlogenbe ez valószínűleg nem fér bele – vagy mégis? Személyes ügy, vagy kötelesség? Te képes lennél arra, hogy egy idegen babának a szájába tedd a mellbimbód?

Furcsán hangzik ez így elsőre, de gondoljunk csak bele. Lehet, hogy azt a babát szánt szándékkal hagyta el az anyja, de ettől függetlenül még ennie kell, máskülönben éhen fog halni. De az is lehetséges, hogy véletlenül felejtette ott (ami sok érdekes kérdést felvet – én csak egy apuka vagyok, de sosem felejtettem a kisfiamat még sehol sem), és nagyon mérges lenne, ha látná, hogy egy vadidegen anya tejét issza az ő drágalátos kis porontya.

“Etetni kell a babákat, mert éhesek.” – írja Wanosik a Facebook oldalán

Rebecca Wanosik épp emiatt lett egy időre híres az Interneten: Facebookon posztolt egy fotót, amin nem a saját babáját szoptatja. Természetesen a rosszindulatú emberektől záporoztak rá a gonoszabnál gonoszabb megjegyzések, de ez várható is volt. Ennél már csak az lenne megosztóbb, ha más rasszba tartozó anyuka etette volna meg a babát…

A dolog háttere az volt, hogy Wanosikot egy barátnője kereste meg, hogy hajlandó lenne-e megszoptatni egy ismerőse babáját, ugyanis az anyuka kórházban fekszik, a baba pedig anyatejes, és nem fogadja el a cumisüveget. Wanosik pedig nem is tartotta átgondolásra méltónak a kérést, azonal igent mondott.

Amikor a babát elhozták hozzám, látszott rajta, hogy éhes és teljesen kimerült, csak egy kis anyatejre van szükségre. Azt tettem, amit remélem, más is megtenne az én gyermekért, ha szükség lenne rá. Megszoptattam egy idegen babát.

S ha a negatív kommentek még nem voltak elegek, Wanosik Facebook hozzáférését rövid időn belül letiltották. Bizonyára sokan jelentették, hogy az a fotó nem közösségi oldalra való… Később viszont ismét engedélyezték a használatát, és közölték az anyával, hogy a letiltásra a milliószám érkezett bejelentés miatt került sor. A közösségi oldal szabályzata szerint egyébként szoptatós fotó közzététele engedélyezett.

“Zavar? Akkor NE NÉZD! Ez múlt héten volt, néhány alkalom óta együtt szoptatom őket. Nem ikrek.” – írja Wanosik a Facebook oldalán

A negatív kommentekre Wanosik így reagált: “Meglepődtem, hogy milyen sokan gondolják ezt furának, természetellenesnek. Ezek cicik, és azért vannak, hogy kisbabát etessek velük. Amúgy pedig az enyémek, és el tudom dönteni, hogy mit teszek velük. Mindazonáltal, csináltam egy csodálatos fotót, ahogy ez a két kisbaba egyszerre szopik egymás mellett, hiszen az éhes babáknak enniük kell

Forrás: NLC

Előző cikkAmikor megszülettem, mindenki örült, csak én nem… gyönyörű írás egy “kisbabától”
Következő cikkMi a normális? Ennyit híznak az újszülöttek!