Nagyon sok féle praktikát ismerünk, hátha előbb jöhet a gyermekáldás. A belga kutatók most is egy különleges dolgot állítottak.

Hirdetés

6000 nő mesterséges megtermékenyítésének eredményeit vetette össze az időjárási körülményekkel Frank Vandekerckhove belga kutató. Arra jutott, hogy azok a nők nagyobb eséllyel estek teherbe, akiknek a lakhelyén a beavatkozás előtt 1 hónappal napfényes és meleg volt az idő, eső pedig nem esett. A legerősebb befolyásoló tényező ezek közül is a napfény volt, mely 35 százalékkal növelte a megtermékenyülés esélyét.

A szakember szerint a jelenség oka lehet a napozás következtében megnövekedett D-vitamin-szint, de a melatonin hormon szintjének emelkedése is, mely amellett, hogy segít az alvásban, a reproduktív ciklust is szabályozza.

Vandekerckhove ugyanakkor figyelmeztetett: mivel mesterséges megtermékenyítésen átesett nőket vizsgált, ezért a kutatási eredményei nem bizonyítják azt is, hogy a természetes fogantatás esélyét is növelné a napozás.

Tehát a baba áldást nem segíti, hiszen ha sokáig nem jön a baba érdemes orvoshoz fordulni, de a megtartásban, megtapadásban hasznos lehet a napfény és a vitaminok…

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..