A karma törvénye szerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, illetve minden, ami történik a világban, az maga egy következmény, vagyis valamilyen oknak az okozata. A karma tágabb értelemben cselekedet, tett, mű. Minden tényezőre vonatkozik, ami a világban történik, és következménnyel jár. Vonatkozik az akciókra, reakciókra, általában a világ törvényei által irányított aktív természeti folyamatokra, eseményekre, az élettelen létezők hatásaira, az emberi és állati cselekvésre, de az embernél fejlettebb, magasabb szinten álló lények, istenek, szellemek megnyilatkozásaira is. Minden aktivitás, azaz ok okozatot szül, és minden ok előzőleg létrejött okozatból eredeztethető. Így jön létre az ok-okozati összefüggések végtelen hálózata.

karma

A karma maga nem negatív fogalom, mégis ha meghalljuk a hideg is kiráz minket, mert csak rosszat jelenthet. Pedig ez nem igaz.

Az életeinket általában ugyanazokkal a személyekkel éljük, csak más leosztásban- persze vannak benne új lelkek is- de a többség valahonnan már „ismerős”. Itt ne csak a közvetlen környezetedre gondolj, hanem azokra is akik érzésed szerint nincsenek hatással az életedre.

Hányszor lehetett már olyan, hogy utaztál a buszon és megláttál valakit, akinek pl. hangosan megszólalt a telefonja. Értelemszerűen odafordultál, és ismerősnek tűnt, pedig tudod, hogy soha sem láttad. Miután leszálltál a buszról is sokáig még eszedben lehet az illető, míg feledésbe nem merül. Ő nincs komoly hatással az életedre, de a lélek megérzi, hogy „ismeri” és ezáltal te is…Képzeld csak el akikkel szorosabb kapcsolatban vagy/voltál az életedben már hányszor lehettek az életed részei. Mind mind a nagy terv része, hogy az adott életben megtanuljuk, amit éppen meg kell tanulni.

A karmikus kötődés olyan erős, hogy sokszor nem is értjük, mi vonz a másikban, csak azt tudjuk, hogy valamiért vele kell lennünk, belelopózik a gondolatainkba, képtelenek vagyunk másra koncentrálni.

hope

Az is előfordulhat, hogy vonzódásunk teljesen érthetetlen számunkra: hiszen a múltban hozzánk hasonló lélek akár egészen eltérő személyiséget is vehet magára, mi pedig nem értjük, miért pont ő kelti fel az érdeklődésünket.

Lehet, hogy előző életünkben/életeinkben ő volt a társunk, ő az égi párunk, akivel életeken át együtt maradunk.
De az is lehet, hogy egyike karmikus kapcsolatainknak, amelyeket azért kell újra és újra megélnünk, hogy a benne foglalt konfliktus fölé kerekedhessünk.
A harmadik lehetőség pedig, hogy jelenlegi kötődésünk korábbi kívánságaink következménye: előző életünkben vágytunk vele lenni, de nem tehettük meg, vagy nem éltünk elegendő ideig a kapcsolatban.

Ilyenkor minderre jelen életünkben adódik lehetőség.
Lehet, hogy épp nincs szükségünk a kapcsolatra, esetleg harmonikus házasságban élünk, a karmikus találkozás mégis felborít mindent.
Ugyanis lehetetlen ellenállni a vonzódásnak, sőt, a szakítás is szinte képtelenség.
Hiába hagyjuk el a másikat, valami mindig visszahúz hozzá, újra és újra kikötünk egymás mellett.

a_karma

A karma tehát nem negatív. Nem egy adok kapok játék része, hanem maga a „játék”. Az életedben nem tehetsz rosszat. Ha negatív szereplő is vagy ebben az életedben az is a terv része, hiszen ahhoz, hogy megismerj valamit igazán meg kell ízlelned a negatív oldalát is. Tehát attól, hogy rosszat tettél a következő életedben nem fogsz te magad is áldozattá válni. A karma nem egy bosszú, a karma nem egy csapás.

A karma egy segítség, ha valaki segít neked abban, hogy az adott életedben melléd szegődik és segít elérned a feladatodat, akkor valamelyik következő életedben te is segítséget adsz neki az ő feladatában…

Előző cikkValóban probléma a balkezesség?
Következő cikkHogyan szoktassuk a babát a szilárd ételekhez?