Megdöbbentő módon derült ki, hogy a béranya nemcsak a vállalt gyermeket, de sajátját is kihordta ugyanazon terhesség során.

Rettenetesen ritka, de előfordult már, hogy egy kismama újra teherbe esett. A hormonok játéka kiszámíthatatlan és bár biológiailag azt hinnénk lehetetlen, mégis egyre gyakrabban derül fény arra, hogy az ikrek két apától származnak.

Hirdetés

A 31 éves Jessica béranyaságot vállalt. Amerikában ezt törvényesen végezhetik a nők. Így a fiatal nő egy kínai család kisbabáját hordta ki, amiért közel 8 millió forintnyi dollárt kapott.

Az első ultrahangvizsgálaton azonban kiderült, hogy két baba lapul a pocakban. A kínai család természetesen megörült az új hírnek, hogy ikreik lesznek, ezért a babák „árát” megtoldották még 1,5 millió forintnyi összeggel.

A terhesség nagyon korai szakaszában előfordulhat, hogy ikerterhesség fejlődik az anya méhében. Így az orvosoknak és a béranyának sem volt szokatlan a jelenség.

Az ikrek decemberben meg is születtek. Az asszony pedig átadta őket az új családjuknak. Egy hónappal később azonban újra jelentkezett a kínai család, hogy az ikrek egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. Sőt a bőrszínük is eltérő.

A babákon ezután DNS vizsgálatot végeztek, ahol kiderült, hogy az egyik baba valóban a kínai család gyermeke. A másik azonban Jessica és a férje babája.

Az újdonsült szülők először fel sem tudták fogni a történteket. Az orvosok szerint a szuperfetáció rettenetesen ritka jelenség. Normál esetben ugyanis, ha a petesejt megtermékenyült, olyan hormonokat bocsájt ki, ami meggátolja a további petesejtek érését. Ebben az esetben ez nem így van és a kismama továbbra is ovulál.

Jessica és férje végül – a jogi procedúrák után – 8 hónaposan visszakapták gyermeküket. Így most már 3 gyerekesre bővült a családjuk.

Hirdetés