Hihetetlenül hangzik, és az is. Mégis igaz: egy már várandós nő is képes teherbe esni. Nem természetfeletti jelenségről és nem egy sci-fi filmről van szó, ez a valóság. Megtermékenyülni áldott állapotban is lehetséges.

Hirdetés

A nem egyszerre történő többszörös megtermékenyülés létező jelenség, melynek során egy már meglévő magzat mellett egy másik is megfogan. Ennek eredménye egy ikerpár lesz, eltérő terhességi korú magzatokkal és gyakran eltérő születési dátummal.

 Ilyenkor a megtermékenyülés két különböző menstruációs ciklusban történik, az ikrek pedig eltérő súlyúak, eltérő magasságúak és különböző vércsoportúak lesznek.

Normális esetben, ha egy nő terhes, akkor a petefészkei leállnak a petesejt méhbe történő kilökésével, mert a hormonok jelzik a testnek, hogy már egy csecsemő “kifejlesztésére” kell összpontosítania. Különleges esetben azonban a petefészek újabb petesejteket bocsát ki, melyek megtermékenyülhetnek.

A  legutóbbi ilyen eset Ausztráliában történt. Kate Hill 10 napon belül kétszer lett terhes. Két lánya született, Charlotte és Olivia, akik ikrek, annak ellenére, hogy a fogantatásuk között 10 nap telt el. Bár ugyanazon a napon születtek, súlyuk és vércsoportjuk is különböző.

Hirdetés