A kép illusztráció

Tévhitek illetve babonák a terhesség alattTévhitek és babonák az élet minden területén kialakultak. Ezek alapja többnyire az emberi megfigyelés. Mikor kisbabát hordunk a szívünk alatt, számos cikket, könyvet elolvasunk, hogy minél jobb szülők lehessünk, ha majd kibújik a pici. Persze miután megszületik a legjobban majd a szívünkre fogunk hallgatni.

A várandósságunk során ma már számos módon megbizonyosodhatunk a babánk egészségéről, már szinte a terhesség felétől tudhatjuk – ha szeretnénk – milyen nemű a picink. Így célirányosabban tudunk készülni az érkezésére.

Azonban nem volt ez mindig így. Amikor még mi voltunk pocakban, a szüleink még csak találgathattak. Nem voltak korszerű műszerek, amik jelezték volna ki is lapul a pocakon belül.

Az ember azonban mindent megfigyelt a történelem során. Így volt ez a várandóssággal is. Persze ezek csak népi hiedelmek- amikről azért tudjuk, hogy néha igaznak bizonyulhatnak.

Miért a gólya hozza a babát?

Íme néhány „babona”, amit még őseink figyeltek meg a terhesség kapcsán.

Hogyan nézzük meg, hogy milyen nemű a baba?

Szüléshez kapcsolódó hiedelmek

Szülés utáni hiedelmek

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .