Egyre gyakrabban hallunk olyan történeteket, hogy a fiatalok még bőven nagykorúságuk előtt teherbe esnek.

Hirdetés

Száz évvel ezelőtt ez még természetes volt, hiszen a családok nagycsaládokként éltek. Több generációval egy háztartásban. A lányok fiatalon 15-16 évesen férjhez mentek, gyermeket szültek ( más kérdés, hogy a szervezetük felkészült-e már teljesen erre a nagy erőpróbára).

A mai fiatalok már előbb érnek, mint 100 évvel ezelőtt a nők és férfiak, de akár mi is. A szüzesség elvesztésnek korhatára is 12-13 évre tolódott le- és ezek elismert adatok.

16 évesen még az anya is gyerek. Nem is készülhet fel az életre igazán, hiszen próbatételei sem voltak még- jó esetben. Ha teherbe esik az egy hatalmas nyomás is. Nőként, anya lesz, az iskolát lehet nem tudja befejezni, vége a tinédzser életnek- és sajnos sok esetben (mivel a fiúk még mindig később érnek, mint a lányok), a gyermekek apukája nem hajlandó feladni a tini kort, hogy családot alapítson.

16 évesen teherbe esni rémisztő lehet, sokan az örökbefogadást vagy az abortuszt pártolják ilyen esetben- de a nő 16 évesen is nő. Ha már a szíve alatt dobog egy másik szív, akkor az előzőekre nem képes.

Tini mamik- avagy tényleg van kora az anyaságnak?

Tini mamik- avagy tényleg van kora az anyaságnak?

Szerencséje van, ha szerető családban nő fel, akik a végletekig támogatják a döntésében. De sajnos ez a kevesebb, ezért külföldön pl. már bevett szokás, hogy a fogamzásgátlás ingyenes a fiataloknak. A furcsa az, hogy ennek ellenére mégsem veszik igénybe ezt a hatalmas előnyt.

Egy fiatal anyuka, talán a saját „hibájából” tanul, és a gyermekét majd arra sarkallja, hogy ne fiatal szülő legyen. A tudósok mégis kimutatták, hogy a fiatal 15- 16 éves anyukák fiatal nagymamák is lesznek. Vagyis, a tini mamik gyermekei szintén 15-16 évesen válnak szülővé.

Tini mamik- avagy tényleg van kora az anyaságnak?
Beth 16 éves, kislánya, Amy-Lee, hat hónapos
Tini mamik- avagy tényleg van kora az anyaságnak?
Jess 18, kislánya, Scarlett, egyéves
Tini mamik- avagy tényleg van kora az anyaságnak?
12 évesen lett a fiú apa

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .