Hirdetés

Régebben is érdekelte a kutatókat miért születik adott időszakokban több fiú, mint kislány. Sokszor a háborúk idején növekedett meg a fiúk születési aránya. Ezt az életrevalósággal és  a környezet „lélekre” ható erejével magyarázták. Hiszen több fiú kell ahhoz, hogy a háború „veszteségeit” pótolják.

Statisztikailag kimutatható ismét, hogy több kisfiú jön a világra, mint kislány: Németországban például  51 – 49 % a fiúk javára.

Sok tudós eddig úgy vélte, hogy már a megtermékenyítés során megelőzik a fiúk a lányokat – ez azonban nem így van. A megtermékenyítés időpontjában a nemek aránya megközelítőleg egyenlő, állapították meg brit és amerikai kutatók.

Azonban a terhesség alatt több lány hal meg mint fiú. A kutatók számos adatbázist elemeztek a terhesség 3. napjától egészen a születésig – például spontán vetélési, művi vetélési, mesterséges megtermékenyítési, koraszülési, élő- és halva születési, magzatvíz vizsgálati adatokat -, így nyertek betekintést a nemek megoszlásába, és állapították meg, hogy a 9 hónap során rendszerint több fiúgyermek marad életben, mint leány.

Forrás: Blikk

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..