Amikor megszületik a pici, el sem tudod képzelni mekkora megpróbáltatás éri a szervezetedet. Már maga a szülés is rettenetes trauma. Utána pedig nincsenek hosszú heteid, hogy kipihend magad, hiszen ott lesz melletted életed értelme. Ő pedig minden percedet lefoglalja, még éjszaka is.

Több, mint egy hónapot nem alszol a baba első életévében!

Egy idő után krónikus fáradtság alakul ki az anyáknál, ami figyelmetlenséghez és szétszórtsághoz vezet. Persze ezen az anyák túl tudnak lépni, hiszen aludni továbbra sem lesz lehetőséged.

A Georgia-i Egyetem tudósai több anyukát megvizsgálva megállapították, hogy az első évben közel 44 teljes napnyi időt nem alszanak az anyák. A szülők ugyanis az első időkben rövidke- két órás- intervallumban alszanak. Ezt sem biztos, hogy a mély alvás állapotában. Hiszen egy anya tudja a legjobban, hogy képes egy álom közben is felriadni a babája hangjára. Tehát a szenzoraid továbbra is működnek és vészhelyzetbe vannak állítva.

Több, mint egy hónapot nem alszol a baba első életévében!

Sokan azt tanácsolják- aki teheti- a terhessége alatt próbáljon meg „előre” pihenni. A baba születése után pedig ha a pici alszik ragadjanak meg minden lehetőséget, hogy ők is lefeküdjenek.

 A kutatók szerint, ha az anya sokáig nem piheni ki magát, az akár balesetekhez, súlygyarapodáshoz is vezethet.

Több, mint egy hónapot nem alszol a baba első életévében!

Az alvásra tehát igenis szüksége van az anyáknak. A kutatás szerint az apák többsége besegít a párjuknak az első időszakban is. A férfiaknál ugyanis –meglepő módon- nem jelentkezik olyan erősen a fáradtság és az alvás hiánya.

Az azonban biztos, hogy a férfiak nagy része nem a munkahelyen fárad el. A fáradt férfiak szinte kivétel nélkül apukák voltak. A kutatók szerint a nőknek igenis időt kell adni a pihenésre. Szerintük ugyanis nagyon sok anya, míg a baba alszik akkor házimunkát végez, ahelyett, hogy alvással vagy épp csendes pihenővel töltené az időt.

Forrás: Motherly

Előző cikkA 4. terhességi hét! A felismerés!
Következő cikkElső terhességi hetek! A csoda születése!