árva
Forrás: Blikk

Egy év alatt több mint negyedével nőtt a külföldi családok által örökbe fogadott magyar gyermekek száma; a titkos örökbefogadások során tavaly már minden harmadik gyerek került külföldre – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A Gólyahír Egyesület elnöke, Mórucz Lajosné elmondta, hogy a jelenség oka nem más, minthogy Magyarországon mindenki csecsemőt szeretne örökbe fogadni. A már iskolába járó árva gyerekek nem kellenek senkinek, különösen a romák és a fogyatékkal élő gyerekek – külföldön azonban tárt karokkal várják őket is.

A gyerekek többsége Olaszországba kerül, az ottani családok nagy örömmel fogadják mind a fogyatékkal élő, mint a roma gyerekeket. Utóbbiak ott a bőrszínükkel kevésbé lógnak ki a sorból. Az egyesület elnöke kitért arra is, hogy a külföldi örökbefogadások ellenére nem csökkennek Magyarországon a várólisták, a csecsemőkre továbbra is éveket kell várni.

A statisztikák világosan kimutatják, hogy a titkos örökbefogadások során 507 gyereknek sikerült családot találni, közülük 165-en külföldön találták meg az új családjukat.

Forrás: Blikk

Hirdetés