Bármilyen régóta is vagytok együtt a pároddal, bármennyire is összeszoktatok már szexuális téren, a gyerek születése után egy új fejezet jön a hálószobában is.

Nehéz lesz ráhangolódni az első együttlétre, hiszen azon fogsz aggódni, vajon felsír-e a baba, meg hogy mennyire fog fájni, tetszel-e így a párodnak…

Az intimitás erővonalai teljes mértékig átrendeződnek egy baba születése után. A férfi úgy érezheti, el van hanyagolva, hiszen a nő a nap 24 órájában a baba körül sürög-forog, neki pedig az anyagi terhek viselésén kívül nem sok szerep jut.

alkalmiszex-300x200

Az édesanya ilyenkor sokkal kevesebbet tud pihenni, megváltozik az alvási ritmusa is. Ugyanakkor a férfi libidója nem változik. Sajnos igen gyakori, hogy a frissen, vagy nem régen szült anyák szexuális étvágya csökken, vagy teljes mértékben eltűnik, de a gyermek növekedésével ez legtöbbször visszatér a normál kerékvágásba.

Pedig a szex nagyon fontos dolog a párkapcsolatban, és saját magunk számára is. Hiszen emlékezz csak vissza, milyen jó volt a terhesség előtt egy jó kis huncutkodás?! Feltölt energiával, mosolygóssá, vidámmá teszi még a legszürkébb napokat is. De hogy lehet mindezt elérni, két szoptatás, egy kakis pelus között? (nem akarok illúzióromboló lenni, de sajnos ez a valóság)

Újra kell kezdeni gyakorlatilag mindent. Újra kell tanulni a szexet is. Hiszen a nőnek ilyenkor valószínűleg megváltozik némiképp a teste, másképpen reagálhat az érintésre, fájdalmas lehet a behatolás.

A legfontosabb a kommunikáció. Beszéljétek meg, akár közben is, mi az, ami jó, és mi az, ami fáj, kellemetlen. Vigyetek bele fantáziát, és kellő figyelmet. Mindketten tegyetek érte, hogy jó legyen, hogy jobb legyen. Szeressétek egymást.
A rosszkedvű, ingerült, topis anyuka nem épp a legjobb vágykeltő. Vegyél egy új körömlakkot, szárítsd be a frizurádat, igyekezz csinosan öltözni. Hiszen attól, hogy büfiztetned kell a gyereket egy-egy étkezés után, te még mindig nő vagy, ne várd haza kinyúlt pólóban és sütőtökfoltos nadrágban a párod. Kelj életre!!

A hétköznapi rutinból nem árt néha kizökkenni. Kérj segítséget bátran nagyszülőtöl, keresztanyától, hogy egy pár órára kettesben legyetek. Foglaljatok asztalt egy régi kedvenc éttermetekben, vagy kérjetek kölcsönlakást, esetleg ha már bátrabban “passzoljátok le” a gyerkőcöt, egy hétvégi wellness is csodákra képes.

sex1

Ha még túl pici a kicsi, és nem szívesen bízzátok másra, használjátok ki az alvásidőt, akár egy közös fürdőzéssel otthon, gyertyákkal, rózsákkal…minden csak a ti képzelőerőtökön múlik.

Ti már család vagytok, a kisgyerkőccel együtt. De ennek a családnak az alapja a ti kettőtök kapcsolata, amely, ha megbomlik, a család bizony meginog. Mindkettőtökön múlik, hogy ez az alap mennyire biztonságos.

Előző cikkHenrietta Anyukánk vajúdás nélküli szülése!
Következő cikkIlyen amikor a férfiak megtudják gyerekük lesz