Mindenki másképpen hűsöl a nagy melegben, azonban babánkra is kell gondolni – ez motiválhatta azaz anyatej fagyi megalkotóját!

A kicsiknek ugyanúgy szükségük van a hűsítésre a nyári melegben. Sokan naponta többször is kádba ültetik a picit és ilyenkor az is jó, ha minél többet van a pici pelenka nélkül. Elvégre, a pelenka bármennyire nedvszívó, azért egy meleg burokban tartja a baba popsiját.

Hirdetés

Sok anyuka minden más hűsítő módszert ellenez, beleértve a fagylaltot is, hiszen a többségük nem valódi gyümölcsből, alapanyagokból készült.

Egy anyuka ismét meghódította a netet a saját ötletével, ami az elmúlt években feledésbe merült.

Ő saját készítésű fagylaltot gyárt a legkisebbeknek otthon, mégpedig anyatejből.

A gyerekei pedig egyszerűen imádják az ismert ízű, de mégis hűvös édességet.

Az anya a lefejt anyatejet kis műanyag dobozkákba, joghurtos poharakba tölti, majd beletesz egy műanyag pálcikát. Fagyasztóba téve néhány órán belül készen is van a finomság.

Az orvos szerint azonban nem a legjobb ötlet ilyet adni a kisbabáknak. Azt mondja tulajdonképpen ez is jég, ami a kisbaba száján és nyelvén is sérüléseket okozhat.

A műanyag pálcika nem okoz gondot, hiszen a fogzásnál is hasonló dolgokat adnak a babáknak. Az orvos szerint az anyatej megfelelő hőmérsékleten kell a babának adni.

Hirdetés