Egy napok óta elhagyatott dinnyestandon hagyta az újszülött kisbabáját egy anya, akit még mindig nagy erőkkel keresnek a hatóságok.

Egyre több anya dönt úgy, hogy nem kívánja megtartani a születendő gyermekét. Az abortusz ellenesek már azt nagy előrelépésnek tekintik, hogy ilyen esetben nem az elvetetésben gondolkoznak a nők.

Hirdetés

Azt azonban sokan nem értik meg, ha valaki mégis úgy dönt, hogy 9 hónapig a szíve alatt hordja a babáját, akkor a születés után miért nem ad neki egy esélyt az életre. Sokan ugyanis nem „saját kézzel” ölik meg az újszülöttet. Egyszerűen csak otthagyják valahol- az út szélé, a bokorban, vagy egy dinnyestandon – ahol ha szerencséje van a picinek, akkor még időben megtalálják.

Ezt a kétnapos kisfiút egy dinnyestandon találták meg péntek reggel Thaiföldön a Kwai folyó mellett. Egy 40 éves férfi talált rá, azt mondta messziről hallotta a babasírást, majd egy piros lepedőbe csavarva megpillantotta a picit.

Nagy szerencséje volt, mert már nagyon kiszáradt. Az orvosok szerint az anya csütörtökön szülhette meg a picit – de legkorábban szerdán. A pici teljesen egészséges, akit a mentősök a görögdinnyékről neveztek el.

A bambusz stand, amit dinnyeeladásra használnak, az elmúlt hónapokban üres volt. Így az anya nem tudhatta, hogy megtalálják-e egyáltalán az újszülöttet.

Most a szüleit próbálják megtalálni a rendőrök.

Hirdetés