ikrek szoptatása (La Leche Liga Magyarország)
ikrek szoptatása (La Leche Liga Magyarország)

Ülő vagy fekvő helyzetben etessük a babát?Ha a kicsi hajlamos a fülfájásra, akkor a testhelyzetén való legkisebb változás is enyhülést jelenthet. Így őket érdemesebb ülve etetni. A tapasztalat az, hogy fekvő helyzetben a középső füljáratba juthat a tej (ezt szeretik a baktériumok) és könnyen fájdalmas fülgyulladás lehet belőle.

Szoptatásnál azonban kisebb ez a veszély, mint tápszeres babáknál, mert az anyatejben levő antitestek vastag védőréteget hoznak létre a szájüreg és a torok nedves részeiben.

 

A füljáratokra azonban ez nem terjed ki.

Már a babafej egész kicsi feltámasztása is akadályozza, hogy a fülbe jusson a tej. Így egy kis mozdulattal is megvédhető a fülecske…

 

Előző cikkNem egyszerű az egyedülálló anyáknak
Következő cikkA baba és a gyógyszerek

1 hozzászólás

  1. Nekem a kórházba azt kérdezte a nővér, miért nem fekszem le, és etettem úgy a lánykát. Na az már akkor kényelmetlen volt, mikor szülés után odaadták, örültem, hogy fel tudok ülni, azonnal karomba vettem, és amíg szopizott, addig úgy etettem 🙂 Senki sem értette, miért jó ez nekem így…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .