Az elkövetkező napokban nagyon melegre számíthatunk. Mire figyeljünk, ha babával utazunk?

Hirdetés

baba-autoban

  • A nagy hőmérséklet ingadozás könnyen hősokkot okoz az embereknél, hát még egy kisbabánál. Figyelni kell, hogy autózás során a kinti-benti hőmérséklet különbség ne legyen több 5 foknál.
  • Ha hosszabb útra indulunk akkor a legfontosabb szabály a fokozatosság elve. 5-10 percenként csökkentsük az autó hőmérsékletét 1-1 fokkal, majd a megérkezés előtt, ugyan ilyen fokozatosan “melegítsük” vissza az autót, hogy kilépve a 35-40 fokra ne lépjen fel hirtelen szívmegállás
  • Ha nincs klíma, akkor az ablak lehúzásával lehet mérsékelni a benti hőfokot. Ilyenkor arra ügyeljünk, ha ne vágjon hátra a huzat!
    -Érdemes a baba alá egy textilpelust tenni, mert az jobban beszívja az izzadságot, mint a műszálas üléshuzat.
  • Ha hosszabb útra indulunk iktassunk be szüneteket, amikor megállunk, kivesszük a babét, és ha nagyon beizzadna, át is öltöztethetjük, megmosdathatjuk nedves törlővel.

És ami a legfontosabb: Még egy percre se hagyjuk a babát a kocsiban, lehúzott ablakkal sem!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az autóban pillanatok alatt 50 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, ami végletessé válhat!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .