SAM_1787 másolataBalatonederics Budapesttől 205 km-re található dél-nyugatra, a Tapolcai medence peremén. Itt található Veszprém megye határtáblája.

Az Afrika-múzeumot Dr. Nagy Endre alapította, aki maga is a vadászház lakója volt hosszú ideig. A múzeumban számos vadászkaland trófeái megtalálhatók Európából és Afrikából. Láthatunk még bennszülött használati tárgyakat, harci eszközöket, bútorokat, dísztárgyakat… stb.

 

 

SAM_1764 másolata

 

A múzeumnak saját „állatkertje” van. Itt található vaddisznó család, bivaly csorda, zebra, teve, páva, gólya, dámvad, szarvas, őz, kameruni törpekecske, bárány, szamár, strucc, bagoly, mosómedve, majom… stb.

A vadászház telkén még saját ”Afrika” is helyet kapott. a bozótosból kialakított kis ösvényen találkozhatunk elefánttal, orrszarvúval, zsiráffal, oroszlánnal, gorillával, bölénnyel, antiloppal, gepárddal… stb, persze csak táblákon. A függőhídon átsétálva láthatunk őzeket, ha szerencsések vagyunk.

Előző cikkFelfújom a dolgot? Vagy ilyen figyelmetlen a párom?
Következő cikkDóra Anyukánk szüléstörténete

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .