Elsőnek pocakosan anyósom és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete jóvoltából voltam. Nagyon megtetszett, élmény volt ott lenni, ezért elhatároztuk Bulcsúval, ha egyszer Kopi is érdeklődni fog az állatok iránt és bírja a sétát elviszük. Így történt, hogy idén húsvét vasárnap elmentünk.

Budakeszi Budapesttől autóval 20 percnyire található. Tömegközlekedéssel is könnyen elérhető a sűrű buszjáratoknak köszönhetően, amelyek a Széll Kálmán térről indulnak. Tőlünk Gyermelyről is igen hamar, akár fél óra alatt oda lehet érni.

kocsi, kuckoTömegközlekedéssel a Budapest-Budakeszi határán lévő Szanatóriumi utcánál kell leszállni, majd az utcán végigsétálni, végénél jobbra kanyarodni, itt már jelzések mutatják a Vadaspark irányát. Itt találunk két utat is, egyik az erdőn belül vezető turista útjelzésekkel jelölt erdei út, a másik pedig egy aszfaltozott autó út, melyen akár gyalog is mehetünk. Autóval úgyszintén a Szanatórium utcán kell végig haladnunk.
Parkolhatunk kicsit kintebb ingyen, vagy akár a nagy parkolóban hétvégén és ünnepnapokon 300 Ft/napos parkolási díj ellenében. Autóval öt perces út, míg gyalog húsz perces erdőn belüli séta után érkezünk meg a Vadaspark belső parkolójához, ahol egy gyalogos út vezet a bejárathoz. Az út mellett található egy kis Parasztudvar is, amely ingyen megnézhető.
A gyalogos út mentén a tavaly megalakított Erdei Kalóz Kalandpark látható, amely kihívást jelent kicsiknek és nagyoknak. (Erről többet nem írnék, ez egy külön bejegyzés lesz majd, ha elmentünk oda is). Az út végén található a bejárat, mely egy gyönyörű szarvassal díszített féltető.vadaspark_1

A jegyárak szerintem egyáltalán nem drágák, az elénk táruló élményekért  és látványokért.

A bejáraton beérve találhatjuk jobbra a terepbabakocsi kölcsönzőt, amelyhez ingyenesen hozzáférhetnek az anyukák, apukák.
Balra pedig található a Baba-Mama kuckó, melyben kényelmes fotel, pelenkázó, és etetőszék is van, a kulcsot pedig a pénztárból kell elkérni. A nyitva tartása megegyezik a pénztár nyitva tartásával természetesen.
Pelenkázó található még a fűtött női mosdóban is.

Kicsit beljebb érve szembe találunk egy nagy térképet, amelyen eligazodhatunk. Innen az útunkat jobbra és balra folytathatjuk.

  –  Jobbra található egy nagy ketrecben két sast (Itt fiam elidőzött és beszélgetett velük. :)), mellette a büfé és a melegedő. Ahol húsvét alkalmából ki volt egy kis ketrecbe téve két darab nyuszi, akiket lehetett simogatni.  A büfé mellett indul az út az erdőben, amely egy kört ír le, rengeteg állatot ismerhetünk meg. Található ott állatsimogatót is, amely keddtől péntekig 10:00- 12:00, 14:00 – 16:00 van nyitva, hétvégén úgyszintén, a hétfőjük szünnap. A medvék mellett fel lehet menni egy kilátóba is, ahonnan csodálatos látvány tárul elénk.
–  Balra, van a nagyszínpad, a hiúz, aranysakál, nyestkutya, holló, és egyéb kisebb állat ketrece. A róka ketrecénél egy kis lyukba is betudnak mászni a gyerekek, hogy jobban megnézhessék a róka életét. Ez kifejezetten tetszett a 2,5 éves kisfiamnak. 🙂

És akkor egy kis saját élmény: A 2,5 éves örökmozgó kisfiamat, akit semmivel nem tudunk sokáig lekötni, majdnem végig sétálta az egészet és nézelődött. Rengeteg állatot ismert meg, és ha lehet, mi még egyszer elfogunk menni, az biztos.
Bátran merem ajánlani minden kisgyerekes családnak.

vadasparkAki pedig kedvet kapott hozzá, ezen a héten szombaton 35 éves a Vadaspark és a Jászberényi Állat- és Növénykert is, mely pár egzotikus állatokat is hoz magával. Együtt ünnepelnek számos programmal a Budakeszi Vadasparkban. Érdemes elmenni. 🙂

Vivi

http://www.vadaspark-budakeszi.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .