SAM_7143 másolataTihany egy festői félsziget a Balatonban. Hatalmas szerencsémre mondhatom, második otthonom, hisz az anyai nagyszüleim itt éltek/élnek.

Budapesttől 122 km-re található dél-nyugatra, de szerintem Magyarországon nincs olyan ember, aki ne tudná, merre van 🙂

Sok nevezetessége van: a Bencés Apátság, amit I. András alapított, a levendulás, a Levendula Ház Látogató Központ, Barátlakások (Remetelak), Apáti templomrom, Kálvária domb (IV. Károly Kálvária), Belső és Külső tó, Echo, Halomsírok, Óvár, Kikötő… és ez csak egy félsziget! Hatalmas sétával az egész félsziget körbejárható a Balaton partján. Számos turista útvonala visz el a látnivalókhoz (pl: Aranyház, Csúcs-hegy, Barátlakások).
tihanykornyek_04_bA félszigeten szürke marha csorda is él, akik a belső tó partján legelésznek békésen tavasztó, a rossz idő beköszöntéig. A tavon télen korcsolyázni is lehet, mert teljes terjedelmében befagy (ha elég sokáig van hideg)

Számos apartman, fogadó, hotel, üdülő vár a kirándulókra, akik több napot is eltölthetnek a gyönyörű környezetben. A félsziget télen-nyáron nagyon szép bármikor érdemes ellátogatni. A komp hosszú ideig (a tó befagyásáig) közlekedik, így a túlpart is hamar megközelíthető, és a hajózás maga is élmény egy kisgyereknek.

(http://www.tihany.hu/index.php/hu/)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .