2015-01-01 és 2015-03-31 között született gyerekeknél az alábbi módon változik az oltási rend:

Az első oltás marad a kórházban beadott BCG oltás. Ezután az első- már otthoni – oltását 2 hónaposan fogja megkapni.

Ez az első oltás 2 oltást is magába foglal. Egy ötkomponensű oltást, ami a Szamárköhögés, Tetanusz, Torokgyík, Gennyes agyhártyagyulladás és a Járványos Gyermekbénulás ellen véd. A másik oltás megvédi a picit a Vérmérgezéstől és a Tüdőgyulladástól.

A következő oltását 4 hónaposan kapja majd, ami ugyanazokat az oltásokat tartalmazza, mint a 2 hónapos korban kapott oltások, majd 6 hónapos korban  ismét kap egy ötkomponensű oltást.

12 hónapos korában a Vérmérgezés és Tüdőgyulladás elleni oltást fogja megkapni, majd következik a 15 hónapos kori oltás az úgynevezett MMR oltás, ami a Rózsahimlő, Kanyaró és a Járványos fültőmirigy gyulladás ellen véd.

Az MMR oltás a többi oltással szemben az oltást követő héten is okozhat lázat, illetve az oltás helyén felléphet izomfájdalom ami legfeljebb 1 – 1,5 napig tarthat.

A következő oltás 21 hónapos korában fogja kapni a gyermek, ami szintén ötkomponensű oltás lesz, ezek után már csak 6 éves korában fogja kapni a következő oltását.

2013-01-01 és 2013-12-31 között született gyerekek, már túl vannak a legtöbb oltásokon. Ők a 18 hónapos oltásukat 21 hónaposan kapják majd meg.

oltas

Előző cikk10 szereplő közül 4 kisbabát vár a Nagy Duettben!
Következő cikkElvitte a vonat a babát, mert az anyja leszállt cigizni

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .