vizontoA horoszkópkészítés ősi tudomány. Komoly munkát és tudást igényel egy adott személy horoszkópjának elkészítése. Sajnos a napjainkban megtalálható nagyon sok napi horoszkóp már elvette a fényét az igazi horoszkópkészítésnek- hisz ezek a napi meghatározások csak az emberek szórakoztatására készültek.

A teljes horoszkópelemzés nagyon összetett dolog- és minden embernél más és más. Hiába tartalmazza az adott jegyeket, bolygókat és házakat- ezek kombinációja több milliárd lehet, mely jóval több lehetőség, mint ahányan élünk a Földön. Természetesen a horoszkópkészítők is mást mást olvasnak ki az adott születési horoszkópból- de ezek mindegyike megállja a helyét.

Általánosságban:

A horoszkópelemzéshez ismernünk kell az adott időpontban álló – 10 égitestet, 12 házat, és 12 állatövi jegyet.

Az égitestek, melyek végighaladnak az állatövön bolygóknak nevezzük, holott ez nem igaz. Hisz a Nap például nem bolygó, hanem csillag, és nem is halad végig az állatöveket, hanem egy helyben áll. A Föld forog. Mivel azonban a Földről nézzük a csillagos eget, így jellemezzük egyszerűen a mozgását.

vizonto-019_389173_68816A bolygóknak különböző hosszúságú időre van szükségük, hogy végighaladjanak egy-egy állatövi jegyen.

  • A Hold – 2,25 nap
  • A Nap – 1 hónap
  • A Jupiter – 1 év
  • A Plútó – 20 év

Ezért lehetséges, hogy egy azon évben született emberek rendelkezhetnek azonos képességekkel, lehetőségekkel- de ez mozgatja a világot- hisz a tömeghatás érvényesül.

A vízöntő – Január 21-Február 19

Bevezetésként annyit írnék, hogy ezek a jellemzések általánosak. Hisz minden ember teljes horoszkópjában jelen van az összes állatövi jegy- de persze nem mindegy melyik házban, nem mindegy a születés pillanatában melyik bolygó állt az adott jegyekben. Ezek mind, mind befolyásolják az adott személy jellemét. Az Aszcendens is különleges. 35 éves kor fölött már inkább az Aszcendens jegyének tulajdonságai jelennek meg az ember jellemében.

tavaszi_vizonto_21846_869753_nA vízöntő bármilyen furcsa de levegő jegy. Azaz racionális, mozgékony, néha azonban sekélyes lehet.  Szeret tanítani, és magyarázni is. A levegő mindenütt ott van , ez jellemző a vízöntőre is. Ha sokáig hallgatod, lehet rájössz amit hallasz nem más mint felületes csicsergés.

A Vízöntő párja az Oroszlán (ami a legerősebb tűz jegy). A vízöntő emiatt- is- egy különc. Mindig más mint a többiek. Vagy küllemben vagy belsőleg. Nagyon sok tudós,  különc művész is tartozik ebbe a jegybe.

A Vízöntő sokszor megtesz mindent a másikért, amiért nem vár el köszönetet. Azonban ha ezt nem kapja meg akkor „jéggé” válik, és megkeményszik.

Ettől függetlenül a Vízöntők nagyon barátkozósak. Könnyen változtatják a véleményüket. Szolgálatkészek, de idealisták.  Sokszor álmokat kergetnek ahelyett, hogy tennének érte.

Sok komikus, egyedül magányosan dolgozó tudós, sőt a megrögzött szektavezetők- tagok – is gyakran vízöntő jegyében születtek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .