Zaklatták, ezért inkább a halál választotta. Egyre többször olvasunk ilyen jellegű híreket. Az iskolai zaklatás egyre elterjedtebb, a fiatalok, kisgyerekek pedig nem tudják még lekezelni ezeket a szituációkat.

Zaklatták az iskolában! Öngyilkos lett! Szülők figyelem!
Fotó:Hír24

Az internet világában egy gyermeket megalázni pillanatok műve, és pár óra alatt akár az egész világon elterjedhet. Legalább is az érintett gyermek így gondolja. A megaláztatást pedig nem bírja elviselni.

Ebben az életkorban még annyira könnyen sebezhetőek a fiatalok, hogy gyorsabban választják inkább a végső befejezést. Mint a szülőkkel való kommunikációt.

Így már kisgyermekkorban készítsük fel a piciket arra, hogy sajnos ez egy felgyorsult és sokszor kegyetlen világ. Nem jó, ha csak a rózsaszínt ismeri meg a kicsi, hiszen az élet nem ilyen. Amikor pedig szembesül a valósággal, nem tud reagálni rá és esetleg tragédiába fordul a történet.

Spanyolországban történt a 11 éves kisfiú öngyilkossága iskolai zaklatás miatt. A szülők most közzétették a fiú búcsúlevelét. Céljuk az, hogy esetleg további haláleseteket meg tudnak vele előzni. Ez azonban nem jellemző. A szülők elolvassák a tragédiát, de nem tanulnak belőle. Úgy érzik velük ez nem történhet meg.

Így sokszor észre sem veszik, hogy a gyermekük zaklatott, hiszen ezt a kamaszkornak, vagy épp az iskolai leterheltségnek tudják be.

Diego még októberben ugrott ki az ötödik emeleti lakásuk ablakán. A megrázó levelet a játékmackója mellé tette.

A levelet az egyik legnagyobb napilap, az El Mundo közölte.

„Apu, anyu… remélem, egy nap képesek lesztek kicsit kevésbé utálni engem. Nem bírok iskolába menni, és nincs más mód rá, hogy ne kelljen” – írta a gyermek, aki minden családtagjának üzent. „Apu, megtanítottad nekem, hogyan kell jó embernek lenni és megtartani az ígéreteinket. Anyu, te nagyon jól bántál velem, és sok dolgot megmutattál. Nagyapa, te mindig nagylelkű voltál velem és odafigyeltél rám” – írta.

Az ügyben még a mai napig nyomoznak a rendőrök, hiszen az iskolai zaklatásokat nehéz felgöngyölíteni. A fél évvel ezelőtti történtek pedig semmit nem változtattak azóta a gyerekek és a szülők hozzáállásán. Azóta is történnek sajnos hasonló esetek.

 

Előző cikkAnyatejből készített browniet az iskolai bálba! Botrány lett belőle!
Következő cikk,,Iszlám Állam” szerű kivégzést játszottak egy autista gyerekkel az iskola társai

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .